Facebook - En leziz yemekler Twitter - En leziz yemekler Google - En leziz yemekler
Murat BERBER
Pancar turşusu tarifi

Pancar turşusu tarifi malzemeler:

  • 3 kg küçük körpe pancar
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Pancar turşusu tarifi hazırlanışı:

  1. Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
  2. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
  3. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar suyun içinde haşlayın.
  4. Haşlanan pancarları sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
  5. Pancarların büyüklüğüne ve isteğinize göre bölün. Kavanoza yerleştirin.
  6. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz ile iyice dövün.
  7. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.
  8. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
  9. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.

pancar sarımsak sirke toz şeker tuz
Yorumlar Yorum Yap
Henüz yorum yapılmamıştır!