Facebook - En leziz yemekler Twitter - En leziz yemekler Google - En leziz yemekler
Murat BERBER
Karışık turşu tarifi 2

Karışık turşu tarifi malzemeler:

  • 4 adet acur
  • 3 adet havuç
  • 5-6 adet sivribiber
  • 2-3 baş sarımsak
  • 5-6 adet yeşil domates
  • 4-5 adet kırmızı domates
  • 1 adet küçük lahana
  • 1 adet kereviz sapı ve yaprağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı limon tuzu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 1 adet aspirin
  • 1/2 fincan sıvı yağ,

Karışık turşu tarifi hazırlanışı:

  1. Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın.
  2. Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın.
  3. Kavanozun dibine acurları yerleştirin.
  4. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin.
  5. Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
  6. Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın.
  7. Kavanoza bu suyu dökün.
  8. Üstüne de küf yapmaması için sıvı yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.

karışık acur havuç sivribiber sarımsak domates turşular
Yorumlar Yorum Yap
Henüz yorum yapılmamıştır!