Facebook - En leziz yemekler Twitter - En leziz yemekler Google - En leziz yemekler
Murat BERBER
Fasulye turşusu tarifi 2

Fasulye turşusu tarifi malzemeler:

  • 1 adet 3 kg’lık bir kavanoz
  • 2 kg taze fasulye
  • 4 adet yeşil sivribiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sirke

Fasulye turşusu tarifi hazırlanışı:

  1. Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın.
  2. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
  3. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin.
  4. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun.
  5. Tekrar fasulye yerleştirin.
  6. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
  7. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.
  8. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.
  9. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.
  10. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
  11. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin

fasulye sivribiber sarımsak kaya tuzu turşular
Yorumlar Yorum Yap
Henüz yorum yapılmamıştır!