Facebook - En leziz yemekler Twitter - En leziz yemekler Google - En leziz yemekler
Murat BERBER
Domates turşusu tarifi

Domates turşusu tarifi malzemeler:

  • 4-5 kilo yeşil domates
  • Salamuralık tuz
  • 1/2 şişe sirke
  • İsteğe bağlı kereviz sapı
  • 2-3 avuç süs biberi ya da yeşil biber
  • 1-2 baş soyulmuş sarımsak

Domates turşusu tarifi hazırlanışı:

  1. Domatesler yıkanarak isteğinize göre 4’e bölün ya da kürdan yardımı ile üzerinde birkaç delik açın.
  2. Öncelikle turşunun tamamını alacak büyüklükte kap ayarlayın.
  3. Kabın içine 5/4'ünü dolduracak kadar su koyun.
  4. Öncelikle 1 su bardağı tuz ve 1 su bardağı sirke ekleyin.
  5. Tuz tamamen eriyene kadar karıştırın.
  6. Hazırlanan turşu suyunu başka bir kaba alın ve turşu kurulacak bidona domates, biber, sarımsak, dereotu ve kereviz sapını ekleyin.
  7. Üzerini dolduracak kadar turşu suyu ekleyin ve ağzını sıkıca kapatın.

domates salamuralık tuz sirke kereviz sapı turşular
Yorumlar Yorum Yap
Henüz yorum yapılmamıştır!