Murat BERBER - Kişisel Blog
Facebook - Murat BERBER Twitter - Murat BERBER Google - Murat BERBER
Murat BERBER

Karışık turşu tarifi malzemeler: 4 adet acur 3 adet havuç 5-6 adet sivribiber 2-3 baş sarımsak 5-6 adet yeşil domates 4-5 adet kırmızı domates 1 adet küçük lahana 1 adet kereviz sapı ve yaprağı 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı kaya tuzu 1 çorba kaşığı limon tuzu 1 çorba kaşığı şeker 1/2 su bardağı sirke 1 adet aspirin 1/2 fincan sıvı yağ, Karışık turşu tarifi hazırlanışı: Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzel...

Fasulye turşusu tarifi malzemeler: 1 adet 3 kg’lık bir kavanoz 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Fasulye turşusu tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dize...

Patlıcan turşusu tarifi malzemeler: 2 kg küçük turşuluk patlıcan 1 adet küçük baş lahana 1 adet havuç 3 adet kırmızı salçalık biber 10-15 dal kereviz 1 demet maydanoz 1 su bardağı sirke 1 baş sarımsak 1 çay kaşığı şeker 3-4 adet defne yaprağı Patlıcan turşusu tarifi hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya k...

Pancar turşusu tarifi malzemeler: 3 kg küçük körpe pancar 10 diş sarımsak 1 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Pancar turşusu tarifi hazırlanışı: Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozun alacağı kadar suyun içinde haşlayın. Haşlanan pancarları sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Pancarların büyüklüğüne ve isteğinize göre bölün. K...

Domates turşusu tarifi malzemeler: 4-5 kilo yeşil domates Salamuralık tuz 1/2 şişe sirke İsteğe bağlı kereviz sapı 2-3 avuç süs biberi ya da yeşil biber 1-2 baş soyulmuş sarımsak Domates turşusu tarifi hazırlanışı: Domatesler yıkanarak isteğinize göre 4’e bölün ya da kürdan yardımı ile üzerinde birkaç delik açın. Öncelikle turşunun tamamını alacak büyüklükte kap ayarlayın. Kabın içine 5/4'ünü dolduracak kadar su koyun. Öncelikle 1 su bardağ...

Ev yapımı salatalık turşusu tarifi malzemeler: 3-4 kg körpe salatalık 5-6 dal kereviz yaprağı 1 baş sarımsak 1 adet limon 1 demet dereotu 2-3 adet defne yaprağı 1 litre su 6 çorba kaşığı tuz Ev yapımı salatalık turşusu tarifi hazırlanışı: Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.  Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.  Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.  Salatalıkları sıkıca yer...

Biber turşusu tarifi malzemeler: 1 kg süs biber 6-7 diş sarmısak 1/2 demet dereotu 1 lt sirke Biber turşusu tarifi hazırlanışı: Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat edin. Daha sonra biberleri turşu kabına sıkıca istifleyin. Biberlerin arasına dereotu ve sarımsak yerleştirin. Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökün. Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağ...

Lahana turşusu tarifi malzemeler: 1 adet orta büyüklükte lahana 1 kg sirke 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1/2 bardak sıvı yağ Lahana turşusu tarifi hazırlanışı: Turşu için küçük, sıkı beyaz lahana kullanın. Lahananın dış yapraklarını temizleyip, dip tarafını oyup koçanını çıkarın. Dörde bölüp bıçakla irice kıyın. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovun. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayın. &Uum...

Acur turşusu tarifi malzemeler: 1 kilo acur 2 su bardağı su 1 su bardağı sirke 2 adet limon (dilimlenmiş) 4 diş sarımsak (doğranmış) 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 2 adet süs biberi (acı isteyenler için) 8- 10 adet kişniş tohumu Acur turşusu tarifi hazırlanışı: Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsağı koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ılımaya bırakın. Acurları iyice yıkayıp süzerek kurutun ardından kavanoza düzgünce dizin. Kişniş tohumlarını da ilave edin. İsteğe bağlı olarak iki adet süs ...

Salatalık turşusu tarifi malzemeler: 3-4 kg küçük körpe salatalık 2-3 dal kereviz yaprağı 1 baş sarımsak 1 demet dereotu 2-3 adet defne yaprağı 1 lt su 6 çorba kaşığı tuz Salatalık turşusu tarifi hazırlanışı: Salatalıkları bir iğneyle delin. Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştirin. Salatalıkları iyice istifleyin. Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştirin. Bir litre kaynatılmış ve ...

Taze fasulye turşusu tarifi malzemeler: 1 kilo taze fasulye 1 litre su 1 çay bardağı üzüm sirkesi 1 baş sarımsak 2 çorba kaşığı turşuluk tuz 1 tatlı kaşığı limon tuzu 2 litre su (fasulyeleri haşlamak için) 2 litre buzlu su (fasulyeleri şoklamak için) Taze fasulye turşusu tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri hiç kesmeden bütün olarak yıkayıp temizleyelim. 2 litre suyu kaynatıp tencereye alalım ve kaynamaktayken fasulyeleri içine atalım. 2-3 dk. hafif rengi değişene...

Jalapeno biberi turşusu malzemeler: 1 kg jalapeno biberi 8 diş sarımsak (dövülmüş) 6 su bardağı su 2 su bardağı sirke (elma, limon veya üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı kaya tuzu Jalapeno biberi turşusu hazırlanışı: Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurutun. Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın. Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin &uu...

Bamya turşusu tarifi malzemeler: 1/2 kg uzun ( GİRİT ) bamyası 1 çay bardağı sirke 3 su bardağı içme suyu 2 yemek kaşığı (silme ) turşuluk tuz 2 limon 2 adet cam kavanoz ( Litrelik) 1 baş sarımsak Bamya turşusu tarifi hazırlanışı: 1-Bamyaları yıkadıktan sonra süzgeçte bekletiniz. 2-Temiz kavanozların içerisine suyu süzülen bamyaları diklemesine yerleştiriniz 3-Susirke ve tuzu geniş bir kapta tuz eriyene kadar karıştırınız 4-Hazırladığınız karışımı kavanozlara boşaltınız 5-Sarımsak...

Mor lahana turşusu tarifi malzemeler: 1 adet mor lahana 1 adet havuç 1 su bardağı elma sirkesi 2-3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı salamura tuzu 1 çay kaşığı limon tuzu Kaynamış soğumuş su Mor lahana turşusu tarifi hazırlanışı: Mor lahanayı ortadan ikiye keselim. İnce ince şeritler halinde doğrayalım. Geniş bir kabın içinde yıkayalım. Süzülmeleri için süzgecin içine alalım. Havucumuzu yıkayalım ve istediğimiz şekilde doğrayalım. Turşu kavanozumuza mor lahanayı ve havu&ccedi...

Kelek turşusu tarifi malzemeler: 2-3 adet küçük boy kelek 2-3 adet sivri biber 1 baş sarımsak 1 demet maydanoz 1 adet limon 1 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Kelek turşusu tarifi hazırlanışı: Küçük boy kelekleri güzel bir şekilde temizleyin. Kelekleri keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün. Tercih ettiğiniz kavanozunuz küçükse içine sığdırabileceğiniz parçalara bölün. ...

Malzemeler Hamuru İçin 1 kilo un Tuz Ilık su İç Harcı İçin Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir) 2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin. Karabiber Tuz Ayrıca 100 gr Kaymak, 100 gr tereyağ, 1 çay bardağı kadar sıvı yağ Yöresel Boşnak Böreği Tarifi Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim. Ilık su ile yoğurmaya b...

Malzemeler Yarım kg un 2 adet yumurta Yeteri kadar tuz ve su İçi için 250 gr orta yağlı kıyma 1 adet iri boy kuru soğan Yarım bağ maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yeteri kadar tuz Üzeri için Yarım kg süzme yoğurt 3-4 diş sarımsak 2 çay kaşığı kırmızı toz biber Kızartmak için: 1 su bardağı zeytinyağı Haşlamak için: 2 litre kadar et suyu Hazırlanışı Karıştırma kabımızın içine unumuzu döküyoruz. Üzerine tuzunu serpiyoruz. Unun orta...

Malzemeler 3 adet yufka Yarım kg. ıspanak 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı Kızartmak İçin Sıvı yağ Ispanaklı Üçgen Börek Tarifi Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda soteleyin. Bol su ile yıkadıktan sonra doğradığınız ıspanakları da ekleyin. Ispanaklar suyunu bırakıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak tuz ve baharatını da ekleyerek ocaktan indirin. Yufkanın birini mutfak tezgâhına sererek ikiye katlayın. 5-6 cm kalınlığında şeritler hali...

Malzemeler 1 kilo yağlı kıyma Altı diş sarımsak Bir dilim bayat ekmeğin içi İki yemek kaşığı zeytinyağı Bir tatlı kaşığı karabiber Bir buçuk çay kaşığı kimyon ½ çay kaşığı yenibahar 1 yemek kaşığı kırmızıbiber Bir tatlı kaşığı kekik Bir buçuk tatlı kaşığı tuz Sucuk Köfte Tarifi Bir kaba kıymayı alın sarımsakları üzerine rendeleyin Diğer tüm malzemeleri ekleyin onbeş Dakika kadar yoğurun Elinizle yuvarlak köfteler yaın üzerini kapatın Bir gün bu karışımı bekletin Diğer gü...

Malzemeler İki kg mantar Üç yüz gram kıyma Üç diş sarımsak 2 adet soğan Tuz Karabiber Üzeri İçin Üç yüz gram kaşar peynir Kıymalı Mantar Dolması Tarifi Bir tencerede kıyma ve soğanı doğrayıp kavurun Kıymanın tuz ve karabiberi kontrol edin ocağı kapatın Mantarların şapka kısmını çubukdan ayırın Mantarın şapka kısmını üst kabuk tarafını ince soyun içinde siyah kısmı temizleyin Temizlediğiniz mantarı yıkayın hazırladığınız kıyma harcını doldurun Fırın tepsisine dizin 200 de...