Murat BERBER - Kişisel Blog
Facebook - Murat BERBER Twitter - Murat BERBER Google - Murat BERBER
Murat BERBER

Karışık turşu tarifi malzemeler: 4 adet acur 3 adet havuç 5-6 adet sivribiber 2-3 baş sarımsak 5-6 adet yeşil domates 4-5 adet kırmızı domates 1 adet küçük lahana 1 adet kereviz sapı ve yaprağı 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı kaya tuzu 1 çorba kaşığı limon tuzu 1 çorba kaşığı şeker 1/2 su bardağı sirke 1 adet aspirin 1/2 fincan sıvı yağ, Karışık turşu tarifi hazırlanışı: Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın. Çatalla sebzel...

Fasulye turşusu tarifi malzemeler: 1 adet 3 kg’lık bir kavanoz 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Fasulye turşusu tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dize...

Patlıcan turşusu tarifi malzemeler: 2 kg küçük turşuluk patlıcan 1 adet küçük baş lahana 1 adet havuç 3 adet kırmızı salçalık biber 10-15 dal kereviz 1 demet maydanoz 1 su bardağı sirke 1 baş sarımsak 1 çay kaşığı şeker 3-4 adet defne yaprağı Patlıcan turşusu tarifi hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya k...

Ev yapımı salatalık turşusu tarifi malzemeler: 3-4 kg körpe salatalık 5-6 dal kereviz yaprağı 1 baş sarımsak 1 adet limon 1 demet dereotu 2-3 adet defne yaprağı 1 litre su 6 çorba kaşığı tuz Ev yapımı salatalık turşusu tarifi hazırlanışı: Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.  Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.  Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.  Salatalıkları sıkıca yer...

Acur turşusu tarifi malzemeler: 1 kilo acur 2 su bardağı su 1 su bardağı sirke 2 adet limon (dilimlenmiş) 4 diş sarımsak (doğranmış) 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 2 adet süs biberi (acı isteyenler için) 8- 10 adet kişniş tohumu Acur turşusu tarifi hazırlanışı: Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsağı koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ılımaya bırakın. Acurları iyice yıkayıp süzerek kurutun ardından kavanoza düzgünce dizin. Kişniş tohumlarını da ilave edin. İsteğe bağlı olarak iki adet süs ...

Salatalık turşusu tarifi malzemeler: 3-4 kg küçük körpe salatalık 2-3 dal kereviz yaprağı 1 baş sarımsak 1 demet dereotu 2-3 adet defne yaprağı 1 lt su 6 çorba kaşığı tuz Salatalık turşusu tarifi hazırlanışı: Salatalıkları bir iğneyle delin. Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştirin. Salatalıkları iyice istifleyin. Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırın. İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştirin. Bir litre kaynatılmış ve ...

Mor lahana turşusu tarifi malzemeler: 1 adet mor lahana (orta boy) 2 çay kaşığı limon tuzu 3 yemek kaşığı kaya tuzu Yeterince üzüm sirkesi Mor lahana turşusu tarifi hazırlanışı: Lahana yapraklarını ayırın, ılık suda iyice yıkayın. Yıkadığınız lahanayı orta uzunlukta ve şerit şeklinde doğrayın. Doğradığınız lahanaları kaya tuzunun yarısı ile iyice ovun (Lahanaların rengi açılacak ve yumuşayacaktır). Ovduğunuz lahanaların daha fazla yumuşaması için 10 dakika daha bekleyin. Bir kavanoza lahanaları koyun. Üzerine 1...

Jalapeno biberi turşusu malzemeler: 1 kg jalapeno biberi 8 diş sarımsak (dövülmüş) 6 su bardağı su 2 su bardağı sirke (elma, limon veya üzüm sirkesi) 2 çorba kaşığı kaya tuzu Jalapeno biberi turşusu hazırlanışı: Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurutun. Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın. Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin &uu...

Kelek turşusu tarifi malzemeler: 2-3 adet küçük boy kelek 2-3 adet sivri biber 1 baş sarımsak 1 demet maydanoz 1 adet limon 1 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Kelek turşusu tarifi hazırlanışı: Küçük boy kelekleri güzel bir şekilde temizleyin. Kelekleri keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün. Tercih ettiğiniz kavanozunuz küçükse içine sığdırabileceğiniz parçalara bölün. ...

Malzemeler 1 kg yeşil fasulye 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke 2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 silme tatlı kaşığı şeker 2 adet havuç Havuçlu Fasulye Turşusu Tarifi 1.       İlk olarak fasulyeleri yıkayalım ve ayıklayalım. 2.       Geniş bir tencereyi su ile dolduralım ve kaynaması için ocağa alalım. 3.       Kaynamaya başladığında ayıkladığımız fasulyeleri ekleyelim. 4.       Yaklaşık 2-3 dakika kadar kaynayan suyun ...

Malzemeler İstediğiniz kadar yeşil sivri biber Sirke Kaya tuzu Sarımsak Yeşil Sivri Biber Turşusu Tarifi 1.       Biberleri bol suda yıkayın. 2.       İstediğiniz bir yerine küçük bir bıçakla kesikler atın. 3.       Hazırladığınız biberleri kavanoza doldurun. 4.       Üzerini geçecek kadar sirke ile doldurun. 5.       Tuzlu seviyorsanız göz kararı kaya tuzu ekleyin. 6. ...

Malzemeler 300 gr. kadar süs biberi 2- 2,5 kg. kadar domates 7-8 iri diş sarmısak 1 çay bardağı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz Zeytinyağı Domates Soslu Sivri Biber Turşusu Tarifi 1.       Biberleri bol suda yıkayarak ayıklayın. 2.       Biberlerin uçlarını keserek kavanoza atın. 3.       Bu arada biberler kullanacağımız 2 litrelik kavanozun 3/1 ini kaplamalı, fazla...

Malzemeler 10 adet enginar 7 adet limon 3 çorba kaşığı kaya tuzu 1 litre zeytinyağı Enginar Turşusu Yapılışı Büyük bir kaba 15 su bardağı su koyun.Üzerine tuz ekleyip eritin. 2 adet limonun suyunu ve kabuklarını da suya ilave edin. Enginarları temizleyip hazırladığınız suya koyun. Su yüzüne çıkıp kararmamaları için, üzerine bir ağırlık koyun. Bu şekilde 24 saat beklettikten sonra, sudan çıkarıp yıkayın. Kalan limonları halka halka doğrayın. Enginar ve limonları, bir kat enginar bir kat limo...

·         Turşu için kullanacağınız sebze ve meyvelerin taze, beresiz ve aynı boyda olmasına özen gösterin. Seçtiğiniz sebze ve meyveleri turşuya çiğden koyabileceğiniz gibi haşlayarak da koyabilirsiniz.Turşu kurarken lezzet ve koku vermesi için salamuraya, sirke, sarmısak, kereviz yaprağı, maydanoz, nane, hardal tohumu, defne yaprağı, dereotu, limon, soğan, nohut, koruk, asma filizi, ekmek mayası ve tozşeker ekleyebilirsiniz. Bunların oranı damak zevkine g&oum...

Malzemeler 20 baş sarmısak Yeteri kadar su, sirke ve kaya tuzu Sarmısak Turşusu Yapılışı Sarmısakların dış kabuklarından birkaç katını alın. Saplarını 2-3 cm kalacak şekilde kesin. Büyük bir kavanoza arada boşluk bırakmadan yerleştirin. Salamurasını, 1 litre suya, 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 su bardağı sirke olacak şekilde hazırlayın. Kavanoza koyduğunuz sarmısakların üzerini geçecek kadar salamura ekleyin. Kapağını kapatıp 15-20 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin....

Malzemeler 2 kg turşuluk salatalık 10-15 diş sarmısak Yarım su bardağı nohut 3 çorba kaşığı kaya tuzu 1 adet limon 2 su bardağı üzüm sirkesi 5-6 yaprak kereviz sapı Salatalık Turşusu Yapılışı 12 su bardağı suda, kaya tuzunu eritin. Bu suyu bir gece bekletin. Salatalıkları yıkayıp sularının süzülmesi için kevgirde bekletin. İçlerine suyun geçmesi için büyük bir iğneyle birkaç yerinden delin. Salatalıkları kavanoza diklemesine dizin. Aralarına ayıklanmış sarmısakları ve nohutları ...

Malzemeler 3 kg patlıcan (küçük ve ince) 4 adet havuç 10 adet kırmızı biber Yarım kg yeşil domates 1 kg beyaz lahana 1 baş sarmısak 1 demet kereviz sapı Yeteri kadar su 5 çorba kaşığı kaya tuzu Yarım çay bardağı sirke 1 çay kaşığı limon tuzu 1 tatlı kaşığı tozşeker Yarım demet maydanoz Doldurma Patlıcan Turşusu Yapılışı Lahana, yeşil domates, havuç ve kırmızı biberlerin yarısını küçük küçük kesip karıştırın. B...

Malzemeler 1 adet orta boy lahana 250 gram havuç 250 gram yeşil domates 250 gram küçük sivri acı biber 4-5 adet kırmızı biber, 2 adet kelek 250 gram kaya tuzu 1 su bardağı nohut 250 gram üzüm 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 10-15 diş sarmısak, 1 adet limon 6-7 adet kereviz sapı Karışık Turşu Yapılışı Havuçları soyup, kaynar suya atın. 2-3 dakika bekletip çıkartın ve iri iri dilimleyin. Lahanayı irice doğrayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri ikiye kesin. Kelekleri dö...