Murat BERBER - Kişisel Blog
Facebook - Murat BERBER Twitter - Murat BERBER Google - Murat BERBER
Murat BERBER

24 Saat Canlı Meydan Sultanahmet Sultanahmet Meydanı Gezilecek Yerler arasında en görkemli, tarihi açıdan en zengin yerler arasında bulunmaktadır.   Sultanahmet meydanı dünya üzerinde bazı şehirlerin 24 saat canlı ve hareketli meydanları gibi eşsiz, tarihle bezenmiş ve manevi atmosferi oldukça yüksek olan yerlerden biridir.   Öyle ki insan sirkülasyonu sürekli devam eden ve canlı kalan bu meydan orada yaşayan halkın en gözde yerlerinden biridir.   Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Üsküdar M...

Fasulye turşusu tarifi malzemeler: 1 adet 3 kg’lık bir kavanoz 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Fasulye turşusu tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dize...

Taze fasulye turşusu tarifi malzemeler: 1 kilo taze fasulye 1 litre su 1 çay bardağı üzüm sirkesi 1 baş sarımsak 2 çorba kaşığı turşuluk tuz 1 tatlı kaşığı limon tuzu 2 litre su (fasulyeleri haşlamak için) 2 litre buzlu su (fasulyeleri şoklamak için) Taze fasulye turşusu tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri hiç kesmeden bütün olarak yıkayıp temizleyelim. 2 litre suyu kaynatıp tencereye alalım ve kaynamaktayken fasulyeleri içine atalım. 2-3 dk. hafif rengi değişene...

Malzemeler Yarım kilo kemikli kuzu eti 2 tane büyük soğan 5-6 diş sarımsak 3-4 tane yeşil biber 4-5 tane domates 300 gram kadar taze fasulye 3 tane orta boy patlıcan 2 tane patates 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı salça Zeytinyağ Tuz, karabiber Etli Türlü Tarifi Soğanları soyup söğüş olarak doğrayın ve türlüyü pişireceğiniz tencerenin alt kısmına yerleştirin. Şimdi sıra ile diğer malzemeleri yerleştirin. Öncelikle etleri bir kaç parça halinde soğanların üzerine ko...

Malzemeler 400 gr. taze fasulye 300 gr. kuşbaşı et Et ile haşlamak için küçük bir soğan 2 orta boy patates 3 su bardağı yoğurt 1 tepeli yemek kaşığı un 1 yumurta SOSU İÇİN: 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Kuşbaşılı Taze Yeşil Fasulye Tarifi Et ile birlikte bir adet küçük soğanı düdüklü tencereye alalım ve yarım saat kadar haşlayalım. Haşlanan etin üzerine yıkanan ve ayıklanan fasulyeleri kıralım ve ekleyelim. ...

Malzemeler 2 tane patlıcan 2 tane patates Yarım kilo dana eti Yarım kilo taze fasulye 10 tane arpacık soğan 1-2 diş sarımsak 2 tane domates 4-5 tane sivri biber Salça Sıvı yağ Tuz Baharatlar Sebzeli Güveç Tarifi ·         Şimdi öncelikle tüm malzemelerimizi yıkayıp doğrama işlemi ile güveç yapımına başlayalım. ·         Öncelikle dana etini kuşbaşı olarak doğrayalım. ·     &nbs...

Malzemeler Yarım kg. taze fasulye 1 iri soğan 3 orta boy domates Biraz salça 3 diş sarımsak 5-6 adet acı biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Taze Yeşil Fasulye Tarifi 1.       Zamanı kısa olanlar düdüklü tencere de de pişirebilirler, tek fark pişme süresinin kısalığıdır. 2.       Tencereye soğanı ve biberi ince ince doğrayarak az yağ ile kavuralım. 3.       Kavrulan soğanların üzer...

Malzemeler 1 kg yeşil fasulye 3-4 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke 2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 silme tatlı kaşığı şeker 2 adet havuç Havuçlu Fasulye Turşusu Tarifi 1.       İlk olarak fasulyeleri yıkayalım ve ayıklayalım. 2.       Geniş bir tencereyi su ile dolduralım ve kaynaması için ocağa alalım. 3.       Kaynamaya başladığında ayıkladığımız fasulyeleri ekleyelim. 4.       Yaklaşık 2-3 dakika kadar kaynayan suyun ...

Kuşkonmazlı marul tarifi malzemeler: 1 adet göbek salata 6 adet konserve kuşkonmaz 2 dilim kaşar peyniri 1 kahve fincanı doğranmış yeşil zeytin 10 adet haşlanmış yeşil fasulye 1 adet domates 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu Tuz Kuşkonmazlı marul tarifi hazırlanışı: Göbek salatayı yıkayıp içini oyun. Dış yapraklarını ince ince kıyıp dereotuyla karıştırın. Bu yeşiliklerle salatanın içini doldurun. Kaşar peynirini ...

Piyaz tarifi malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye 1 adet beyaz soğan 2 adet sivri biber Maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Sos için 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke 1 adet limonun suyu 2 çay kaşığı tuz Piyaz tarifi hazırlanışı: Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatarak bekletin. Ertesi gün suyunu süzerek tencereye alın. Üstünü örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın ya da düdüklüde kısa sürede pişirilebilir....

Pratik piyaz tarifi malzemeler: 1 adet haşlanmış fasulye konservesi 2 orta boy soğan 1 orta boy domates 2 adet yesil biber Yarım demet maydanoz Sosu İçin yarım limon 1 çay bardağı zeytin yağı 2-3 yemek kaşığı sirke tuz Pratik piyaz tarifi hazırlanışı: Haşlanmış fasulyeleri servis tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış maydanozu birbirine katıp, karıştırın. Domatesleri küp küp, biberleri ise çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Önce soğanları, dah...

Pendik pilakisi tarifi malzemeler: ½ kg. bombay iri fasulye 1 kaşık toz kırmızı biber ½ demet maydanoz ½ litre sıvı yağ ½ kaşık toz şeker 3 adet kuru soğan Tuz Pendik pilakisi tarifi hazırlanışı: Fasulyeyi 10 saat kadar suda bekletin. Sonra suyunu süzüp bol suyla yıkayıp süzdürün. Bir tencereye boşaltın. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup harlı ateşte kaynama noktasına getirdikten sonra orta ateşte pişirin. Başka bir tencerede yağı kızdırın, içine ...

Fasulye ezmesi tarifi malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı tuz Üstü için 1 su bardağı yoğurt 4 diş sarmısak 6 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Fasulye ezmesi tarifi hazırlanışı: Akşamdan ılık suda beklettiğiniz kuru fasulyenin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Süzün, bekletin. Fasulyenin zarlarını soyup suyuyla birlikte blenderda püre haline gelene kadar ezin ve servis tabağına y...

Pratik taze fasulye yapımı tarifi malzemeler: 500 gr. taze fasulye 1 orta boy tatlı soğan 2 adet olgun domates 1 tatlı kaşığı tozşeker 1/2 su bardağı sıvıyağı 1 su bardağı sıcak su tuz Pratik taze fasulye yapımı tarifi hazırlanışı: Fasulyeler ayıklanır, yıkanır isteğe göre boyuna ikiye bölünür. Soğan ve domates kabukları soyularak yemeklik doğranır. Soğan tencereye alınır. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. Fasulyeler eklenerek 5–10 dakika fasulyelerin rengi değişene ka...

Pilaki tarifi malzemeler: 2 bardak iri kuru fasulye 3 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 6 adet sarmısak 1 çay kaşığı domates salçası 8 adet kesme şeker 1 adet havuç 1 adet patates 1 bağ maydanoz sapı 2 adet kereviz yaprağı 2 adet defne yaprağı Kekik Tuz Pilaki tarifi hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri 20 dakika haşlayıp, kenarda bekletin. Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Sarmısağı ilave edin. Salçasını, tuzunu, şekerini ve kekiğini ekleyin. Hav...

Soya fasulyesi tarifi malzemeler: 2 bardak soya fasulyesi 2 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 6 adet kesme şeker Tuz Soya fasulyesi tarifi hazırlanışı: Soya fasulyelerini akşamdan ıslatın. Fasulyeleri bol suda yıkayın. 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Zar şeklinde doğradığınız soğanları, zeytinyağında pembeleştirin. Dereotunu, şekeri, tuzu ve fasulyeleri ekleyin. Üzerini 2 parmak geçeçek kadar su koyun. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. ...

Çalı fasulyesi tarifi malzemeler: 1 kg. çalı fasulyesi 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 adet domates 6 adet kesme şeker Tuz Çalı fasulyesi tarifi hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın. Her birini uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Suda bekletin. Tencerenin içine soğanı iri halkalar şeklinde doğrayın. Domatesi üçe bölüp, tencereye sıralayın. Üzerlerine fasulyeleri güneş gibi yan yana dizin. Tuzunu, şekerini atın. Zey...

Yaz türlüsü tarifi malzemeler: 250 gr. taze fasulye 2 adet patates 1 adet enginar 2 adet dolmalık biber 2 adet patlıcan 2 adet kabak 2 adet domates 2 avuç bamya 15 adet arpacık soğan ½ çay bardağı ayçiçek yağı Tuz Karabiber Pulbiber Yaz türlüsü tarifi hazırlanışı: Sebzeleri yıkayıp doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve bu yağda sırasıyla patates, taze fasulye, dolmalık ...

Zeytinyağlı fasulye tarifi malzemeler: 1 adet kuru soğan ½ su bardağı zeytinyağı 1 kg taze fasulye 3 orta boy domates 4 tane kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Zeytinyağlı fasulye tarifi hazırlanışı: Taze fasulyenin her iki tarafındaki kılçıkları ince keserek çıkarın, ikiye bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Düdüklü tencereye yarıya kesilmiş fasulyeleri, domatesleri, soğanı, şekerleri ve zeytin yağını koyun, kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Bu şekilde pişirin, &uu...

Sebzeli tavuk güveci tarifi malzemeler: 300 gr derisiz tavuk göğsü 1 adet (100 gr) kuru soğan 20 adet (150 gr) taze fasulye 1 su bardağı (75 gr) taze bamya 1 adet (100 gr) yeşil kabak 3 adet (300 gr) domates 5 adet (50gr) yeşil sivri biber 5-6 diş sarımsak 4 yemek kaşığı (20gr) sıvı yağ 1 su bardağı su Tuz  Sebzeli tavuk güveci tarifi hazırlanışı: Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın. Domateslerden iki tanesini ve soğanları irice doğrayın. Sivri yeşil biberlerin sap ve...